ProSecurity: Securizare informaţii

Sursa: www.ps.ro


ProSecurity este un sistem complet de securitate bazat pe smart carduri, care asigură protecţia informaţiilor electronice atāt prin realizarea operaţiei de logon prin intermediul smart cardului cāt şi prin criptare sistem de fişiere.

Programul poate fi instalat pe o gamă largă de calculatoare, desktop si laptop, conectate īn reţea, care rulează sisteme de operare Microsoft Windows 9x, 98, 98SE, NT4.0, 2000.

Pe lāngă securizarea accesului pe baza smart cardurilor, sistemul asigură confidenţialitatea informaţiilor de mare importanţă prin criptare. Acest lucru permite existenţa pe calculatoarele din reţea a unor directoare care sunt accesate doar de acei utilizatori care au carduri cu drepturi de acces la acestea. Pentru utilizatorii care au carduri fără drept de acces la informaţiile criptate conţinutul acestor directoare va fi invizibil.

ProSecurity este oferit īn diferite configuraţii hardware: cu dispozitive cititoare de amprentă sau iris, cititoare scriitoare de smart card cu mod de conectare serial sau USB, folosind la alegere diverse tipuri de smart card-uri: memory carduri, microprocesor carduri, cripto-co-procesor carduri.

Īn varianta folosirii sistemului cu suport hardware carduri cripto-co-procesor, ProSecurity poate fi folosit şi pentru semnătură digitală şi criptare-email īn cadrul organizaţiei. Acest lucru īnseamnă utilizarea aceluiaşi smart card īn sistemul ProSecurity dar şi īn infrastructura PKI din Windows 2000.

Produsele din gama ProSecurity:


VersiuneaAcces la staţie stand-alone
Win9x
Criptare sistem de fişiere Conectare īn reţea Control autentificare
Win9x, NT Win2000, XP PIN Mijloace biometrice (iris sau amprentă)
• Lite    
• E-Lite   
• Enterprise  
• E-Enterprise  
• 2003  

Criptarea datelor confidenţiale prin smart card

Sistemul ProSecurity E-Enterprise asigură confidenţialitatea informaţiilor de mare importanţă prin criptare pe bază de smart card ceea ce permite existenţa pe calculatoarele din reţea a unor directoare accesibile doar utilizatorilor care au carduri cu drepturi de acces la acestea. Pentru utilizatorii care au carduri fără drept de acces la informaţiile criptate conţinutul acestor directoare va fi invizibil. Stabilirea directoarelor protejate este la latitudinea utilizatorului, acesta putānd să adauge sau să elimine directoare din lista directoarelor protejate. Utilizatorul are posibilitatea de a gestiona cheile de criptare pentru a avea acces la informaţii īn cazul īn care cardul este blocat sau pierdut.

Unul din avantajele utilizării acestui sistem este faptul că asigură confidenţialitatea datelor chiar īn cazul īn care hard disk-ul este furat , cheia de criptare fiind stocată pe cardul utilizatorului.

Operaţiile de criptare/decriptare sunt complet transparente pentru utilizatori realizāndu-se īn cadrul operaţiilor de scriere/citire de pe disc şi nu īn cadrul operaţiilor de deschidere/īnchidere fişiere cum fac celelalte produse similare existente pe piaţă. Pentru criptare/decriptare se utilizează un algoritm simetric cu lungimea cheii de 128 de biţi .

ProSecurity poate fi folosit şi pentru securizarea accesului la resursele calculatorului, operaţia de logon putāndu-se realiza doar prin intermediul smart cardului (eliminānd secvenţa clasică de "CTRL+ALT+DEL" pentru inceperea logon-ului). Īn momentul īn care smart cardul este scos din cititor statia de lucru se blochează putānd fi deblocată doar de cardul cu drept de acces.

Suportul hardware oferit īn pachetul ProSecurity E-Enterprise permite utilizarea cardurilor şi a cititoarelor īn sisteme PKI de semnătură digitală şi criptare email īn cadrul organizaţiei, chiar şi independent de sistemele de logon şi criptare.

ProSecurity E-Enterprise Kit conţine 1 cititor de smart card, 2 smart carduri, o licenţă software şi este oferit de Prosoft++ prin agenţii proprii sau distribuitorii săi autorizaţi.

Data ultimei actualizari: 09/08/2004
Pentru mai multe detalii sunati la (021) 222.15.16

© ProSoft++ SRL