Prosys

Contabilitate primară

Toate modulele aplicaţiei sunt în permanentă conexiune, astfel că o informaţie introdusă la locul de primire sau generare a documentului este preluată de toate modulele care lucrează cu aceea informaţie.

Pentru a se asigura confidenţialitatea, securitatea informaţiilor şi monitorizarea accesului la date, aplicaţia este prevăzută cu un sistem de useri şi parole, aceştia fiind administraţi de către un administrator al aplicaţiei. Fiecărui utilizator i se pot atribui drepturi asupra unui modul întreg sau restricţionat în cadrul modulului, în funcţie de necesităţi. Această opţiune este accesibilă doar pentru administrator.

Programul răspunde necesităţilor unei activităţi complexe prin folosirea centrelor de cost.

Toate modulele aplicaţiei sunt în conformitate cu cerinţele legale, inclusiv reglementările impuse de Ministerul Finanţelor Publice. Programul poate fi adaptat noilor modificări legislative apărute ulterior 

Prosys

Obiect şi adresabilitate

PROSYS reprezintă soluţia informatică a ProSoft++ în domeniul contabilităţii bugetare.

Se adresează organizaţiilor medii şi mari, de orice tip (economice, de administraţie publică sau non-profit), cu problematică specifică având grad înalt de complexitate.

Problematica specifică administraţiei publice are o largă acoperire în ProSys, ceea ce îl recomandă cu precădere pentru acest domeniu.

Prosys

Module / funcţiuni

Contabilitate

Vezi mai multe detalii

Managementul bugetelor

Vezi mai multe detalii

Mijloace Fixe

Vezi mai multe detalii

Materiale şi obiecte de inventar

Vezi mai multe detalii

Furnizori

Vezi mai multe detalii

Clienţi

Vezi mai multe detalii

Casă, Bancă

Vezi mai multe detalii

CFP

Vezi mai multe detalii

Deplasări interne şi externe

Vezi mai multe detalii

Dare de seamă

Vezi mai multe detalii

Managementul contractelor

Vezi mai multe detalii

Achiziţii

Vezi mai multe detalii

Investiţii

Vezi mai multe detalii

Managementul comenzilor

Vezi mai multe detalii

Antecalcul/Postacalcul

Vezi mai multe detalii

Prosys

Condiţii de implementare

Implementarea PROSYS presupune:

analizarea aspectelor specifice ale instituţiei şi personalizarea soluţiei;

import date;

instalare;

instruire;

întreţinere şi asistenţă post-garanţie.

Furnizorul oferă garanţii contractuale privind confidenţialitatea datelor beneficiarului.

Alte produse

Produse oferite de ProSoft++

Vizualizează și celelalte produse oferite de ProSoft++.

rusal-white-min.png

RuSal

Managementul resurselor umane

Caracterul integrat permite gestionarea interacţiunilor dintre domeniile resurselor umane şi salarizării

pro-taxi-2-min

ProTAXi

Taxe şi impozite locale

Informatizarea activitatilor de evidenta, calcul, colectare si control ale creantelor bugetare locale

filedoc-white-min.png

FileDoc

Documente și flux de lucru

Dematerializarea documentelor și procedurile de prelucrare asociate acestora

Meniu

Date de contact

Telefon: 0374 672 627

Email: office@ps.ro
sales@ps.ro, suport@ps.ro

Contabilitate

  • Modulul contabilitate culege şi prelucrează datele financiar-contabile transformându-le în informaţii de sinteză şi analiză pentru a oferi o viziune cât mai clară asupra activităţii economice.
  • Sistemul permite gestionarea contabilităţii pe perioade de lucru stabilite iniţial, modificările în afara acestei perioade nefiind permise. Se pot stabili perioade de lucru diferite pentru fiecare utilizator, în funcţie de necesităţi.
  • Aplicaţia este prevăzută cu o multitudine de nomenclatoare care se dezvoltă de către utilizatori, pe parcursul folosirii aplicaţiei, aceste nomenclatoare utilizându-se mai departe în selectarea informaţiilor din diverse câmpuri.
  • Programul permite înregistrarea încasărilor, a plăţilor, avansurilor, deconturilor, a facturilor de cheltuieli precum şi a notelor contabile, altele decât cele generate din celelalte module.
  • Prosys permite definirea de scheme de contare ce pot fi utilizate la înregistrarea documentelor primare.
  • Programul permite completarea automată sau nu a capitolului şi articolului bugetar pentru toate înregistrările contabile. Pe baza acestor înregistrări, utilizatorul poate vizualiza contul de execuţie a cheltuielilor/veniturilor, execuţia bugetară, fişa contului pentru un anumit capitol şi articol, etc.
  • Închiderea conturilor de venituri şi cheltuieli se va face automat la o dată specificată de utilizator. În urma închiderii se va genera automat nota contabilă de închidere.
  • Rapoarte specifice contabilităţii
Managementul bugetelor,  ALOP
  • Prosys permite crearea structurii arborescente a bugetului, cu cele două componente: structura funcţională şi structura economică. Structura funcţională se va introduce de utilizator cu referire la bugetul specific instituţiei, iar structura economică existentă în sistem este declarată conform legii şi se va putea copia cu toate componentele sale. Se asigură flexibilitate în cazul modificărilor legislative apărute.
  • Gestionează bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat şi rectificat, dispoziţiile bugetare, propunerile de angajare a unei cheltuieli, angajamentele bugetare, angajamentele legale individuale şi ordonanţările de plată.
  • Este posibilă evidenţa contabilă a creditelor bugetare aprobate şi a rectificărilor bugetare, a angajamentelor bugetare şi legale utilizând conturile extrabilanţiere  8060, 8066 şi 8067.
  • Este permisă înregistrarea şi urmărirea creditelor de angajament aprobate precum şi a creditelor de angajament angajate.
  • Prosys oferă posibilitatea întocmirii automate a ordinelor de plată din programul Ministerului de Finanţe pe baza ordonanţărilor înregistrate în aplicaţie. În urma întocmirii automate a ordinelor de plată, se pot înregistra în contabilitate automat plăţile, utilizatorul completând doar conturile contabile.
  • Modulul ALOP permite urmărirea propunerilor, angajamentelor bugetare, angajamentelor legale şi a ordonanţărilor de plată dar şi listarea acestora conform anexelor 1-4 din Ordinul nr. 547 din 20 martie 2009 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata cheltuielilor instituţiilor publice, precum şi organizarea, evidenţa şi raportarea angajamentelor bugetare şi legale, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.792/200.  Datele introduse vor fi preluate în contul de execuţie (anexa 7).
  • Aplicaţia verifică existenţa disponibilului bugetar la înregistrarea angajamentului bugetar.
  • La momentul  emiterii  unei  ordonanţări de plată, se calculează  automat disponibilul înaintea efectuării plăţii şi disponibilul după efectuarea plăţii  în  funcţie  de  angajamentele şi ordonanţările bugetare emise anterior ordonanţării  bugetare curente.
  • Aplicaţia nu permite modificarea documentelor introduse dacă ulterior acestora au fost deja emise pe capitolul şi alineatul respectiv alte documente similare.
  • Programul permite înregistrarea unor angajamente bugetare şi legale rectificative ale unui angajament de bază aferent eventualelor modificări la contractele de bază.
  • Rapoarte
Mijloace Fixe
  • Se asigură gestionarea mijloacelor fixe prin înregistrarea facturilor de cumpărare, a proceselor verbale de recepţie, a modernizărilor, a bonurilor de mişcare, a ieşirilor, a facturilor de vânzare.
  • Generarea automată a notelor contabile ca urmare a utilizării schemelor de contare permite integrarea în sistemul de contabilitate.
  • Amortizarea va fi generată automat pe structura funcţională şi economică a bugetului într-o notă contabilă aferentă fiecărei luni.
  • Efectuarea inventarierii folosindu-se sistemul de coduri de bare.
  • Rapoartele aferente acestui modul contribuie la verificarea introducerii corectitudinii datelor, rapoarte ce pot fi consultate pe mai multe criterii într-o anumită perioadă
Materiale şi obiecte de inventar
  • Se asigură gestionarea materialelor şi a obiectelor de inventar prin introducerea facturilor de cumpărare sau a altor intrări (din donaţie, transfer etc.), a proceselor verbale de recepţie, a bonurilor de consum, a notelor de transfer între gestiuni, a facturilor de vânzare sau a altor ieşiri.
  • Generarea automată a notelor contabile ca urmare a utilizării schemelor de contare permite integrarea în sistemul de contabilitate.
  • Numerele de inventar se generează automat pentru obiectele de inventar la înregistrarea notei de intrare recepţie.
  • ProSys permite listarea etichetelor pentru fiecare obiect de inventar.
  • Inventarierea se poate face cu ajutorul cititorului de barcode.
  • Posibilitatea de a genera rapoarte şi analize specifice (lista documentelor emise, fişa de magazie, balanţa de materiale, stocul curent, situaţii detaliate şi centralizate privind consumurile de materiale, situaţia materialelor fără mişcare).
Furnizori
  • Modulul gestioneză informaţia despre furnizori, înregistrează facturile de la furnizori, precum şi alte tranzacţii (plăţi în avans, etc.).
  • Evidenţa furnizorilor se realizează prin intermediul nomenclatoarelor de parteneri (conţin informaţii despre denumire, codul unic de înregistrare, ca identificator unic, numărul de înregistrare la Registrul Comerţului, adresa societăţii, bancă, cont).
  • În urma acestor operaţii de introducere a documentelor primare, sistemul permite generarea automată a fişei furnizorului, în care vor fi evidenţiate toate operaţiunile referitoare la acesta, sau o balanţă a furnizorilor, în care vor apărea toţi furnizoriii care au date introduse în sistem, fiecare cu sold iniţial, mişcările existente şi soldul final.
  • Alte raporte: Fişa furnizor, Extras de cont, Facturi neachitate furnizori, Verificarea introducerii corecte a facturilor de vânzare, cumpărare, Facturi neîncasate etc.
Clienţi
  • Acest modul asigură suportul pentru activităţile legate de relaţia cu clienţii, având ca scop realizarea unui control riguros asupra sumelor datorate şi a celor încasate.
  • Evidenţa clienţilor se realizează prin intermediul nomenclatoarelor de parteneri (conţin informaţii despre denumire, codul unic de înregistrare, ca identificator unic, numărul de înregistrare la Registrul Comerţului, adresa societăţii, bancă, cont).
  • În urma acestor operaţii de introducere a documentelor primare, sistemul permite generarea automată a fişei clientului, în care vor fi evidenţiate toate operaţiunile referitoare la acesta sau o balanţă a clienţilor, în care vor apărea toţi clienţii care au date introduse în sistem, fiecare cu sold iniţial, mişcările existente şi soldul final.
  • Alte raporte: Fişa client, Extras de cont, Facturi neîncasate, Verificarea introducerii corecte a facturilor de vânzare, etc.
Casă, Bancă
  • Programul permite, ca în urma introducerii notelor contabile de casă şi bancă să se genereze automat registrul de casă şi extrasul de cont, registrul de bancă în lei/valută, liste cu încasări şi plăţi pe o anumită perioadă sau pe un anumit cont.
CFP
  • Aplicaţia permite generarea registrului CFP pentru un anumit interval de timp, pentru o singură persoană sau pentru toate persoanele care acordă viza control preventiv pe baza documentelor înregistrate în aplicaţie.
  • Programul permite listarea registrului CFP pentru o anumită perioadă, pentru una sau mai multe persoane.
  • Programul generează Raportul trimestrial CFP pentru o anumită perioadă. 
Deplasări interne şi externe
  • Evidenţa deplasărilor
  • Calcul automat diurna
  • Calcul penalităţi
  • Listare decont

Dare de seamă

  • Întocmirea situaţiilor financiare aferente Dării de Seamă Lunare / Trimestriale / Anuale în conformitate cu prevederile legale.
  • Aplicaţia permite generarea şi tipărirea tutoror anexelor pe baza informaţiilor introduse. Pentru generarea anexelor trebuie introduse formularele cu formulele de calcul conform normelor în vigoare. Dacă apar modificări la modul de calcul în cadrul anexelor utilizatorul va trebui doar să modifice expresia de calcul.
  • Exportul situaţiilor finaciare aferente Dării de Seamă către instituţia superioară în vederea centralizării. Instituţiile subordonate primesc un program în care acestea îşi culeg situaţiile financiare sau le exporta dacă deţin aplicaţia ProSys urmând să transmită către unitatea superioară un fişier necesar centralizării. De asemenea, se vor putea verifica şi corelaţiile conform Ministerului de Finanţe.
  • Centralizarea situaţiilor financiare de la Ordonatorii de Credite din subordine.
  • În urma întocmirii şi centralizării situaţiilor financiare, Prosys permite exportul acestora în programul Ministerului de Finanţe.
Managementul Contractelor
  • Subsistemul permite definirea şi urmărirea contractelor.
  • Se permite introducerea informaţiilor de bază pe contract: client/furnizor, număr contract, dată încheiere contract, perioadă de valabilitate, responsabil contract, articolele contractate, penalităţi, comisioane, etc.
  • În urmărirea contractelor pot fi observate toate documentele legate la contract (facturi,avize,avansuri) precum şi restul de plată şi/sau de încasat.
  • Urmărirea contractelor poate fi făcută atât în lei cât şi în valută.
  • Utilizatorii au posibilitatea de a vizualiza stadiul derulării contractului, incluzând informaţii despre facturări, plăţi.
  • Subsistemul permite definirea de tipuri de contracte în funcţie de categoriile de produse/servicii, categorii de clienţi/furnizori sau de caracterul contractului (cadru sau ferm).
  • Subsistemul permite gestionarea actelor adiţionale la contract.
  • Pentru fiecare contract se vor putea defini faze şi sub-faze distincte, pe oricâte niveluri, care se vor putea derula succesiv sau în paralel.
  • Subsistemul permite editarea de rapoarte cu informaţii referitoare la : Situaţia Contractelor valabile de la data specificată, Situaţia Contractelor şi a actelor Adiţionale, Situaţia plăţilor la contracte.
Achiziţii
  • Crearea şi gestionarea planului de achiziţii (produse, bunuri, lucrări şi servicii conform nomenclatorului CPV) în baza referatelor aprobate prin centralizarea necesarului de aprovionat pe cod CPV.
  • Înregistrarea şi urmărirea procedurilor de achiziţie până la finalizarea acestora cu posibilitatea de a avea în permanenţă informaţii despre ofertanţi, câştigătorii procedurii, produsele şi codurile CPV aferente.
  • Prosys oferă posibilitatea generării automate a contractelor în baza informaţiilor existente în procedura de achiziţie.
Investiţii
  • Gestionează informaţiile necesare urmăririi investiţiilor pornind de la declararea obiectivelor de investiţii cu detaliile aferente acestora şi finanţatorii pentru fiecare obiectiv în parte până la recepţia finală.
  • Permite completarea automată a structurii investiţiei pe baza Anexei 5 din HG 28/2008.
  • Gestionează studiul de fezabilitate, indicatori tehnico-economici, certificate de urbanism, autorizaţie de construire, dispoziţii de numire responsabil, avize CTE, avize şi acorduri, proiect tehnic, documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie.
  • Gestionează propunerile de investiţii , centralizarea acestora şi crearea listei de investiţii.
  • Gestionează contractele de investiţii, acordurile cadru şi contractele subsecvente cu anexele acestora.
  • Gestionează situaţiile de lucrări aferente fiecărui contract cu verificare în timp real a cantităţilor la nivel de articol ce mai pot fi decontate, a facturilor şi plăţilor aferente acestora.
  • Generează fişa obiectivului de investiţii, centralizatoare pe tipuri de investiţii, pe tipuri de finanţare.
Managementul Comenzilor
  • Se asigură urmărirea producţiei lansate în fabricaţie pe baza comenzilor care la rândul lor să poată fi urmărite pe baza contractelor.
  • Se permite urmărirea stadiului de onorare în care se află o anumită comandă şi a fazelor procesului de producţie pe care aceasta le-a parcurs.
  • Se permite observarea gradului de folosire a capacităţii de producţie şi a gradului de încărcare al secţiilor de producţie.
  • Evaluarea gradului de satisfacere a comenzii în condiţiile stocului existent la perioade dinainte determinate.
  • Determinarea necesarului de aprovizionat pentru îndeplinirea comenzii ţinând seama şi de stocurile de siguranţă.
  • Listare consumurilor pe comenzi.
Antecalcul/Postacalcul
  • Introducerea devizelor antecalcul al proiectelor de cercetare, în cazul în care institutul este contractor principal sau partener.
  • Preluarea datelor financiar-contabile direct din înregistrările documentelor primare (facturi, bon consum, pontaj, documente de plata etc.) pentru întocmirea devizelor post calcul corespunzător fazelor de raportare pe fiecare proiect.
  • Centralizarea datelor introduse conform devizelor post calcul cu posibilitatea accesării acestora, în vederea întocmirii raportului intermediar de activitate (RIA) sau al altor situaţii privind valorile finanţărilor şi al cheltuielilor proiectelor de cercetare.